неділя, 11 вересня 2022 07:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба зробив заяву щодо перемоги України у війні з РФ

Кулеба зробив заяву щодо перемоги України у війні з РФ
Голова МЗС Дмитро Кулеба впевнений, що Україна здатна перемогти РФ. Фото: twitter.com/DmytroKuleba

Успіх контрнаступу свідчить, що Україна може перемогти Росію.

Водночас для цього нашим Збройним силам потрібно більше зброї. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок, передає Reuters

Кулеба сказав, що деякі союзники від початку повномасштабного вторгнення не наважувалися відправляти зброю, посилаючись на ризик викликати невдоволення президента Росії Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба вважає, що для передачі Україні німецьких танків Leopard немає перешкод

"Зараз, дякувати Богу, ми більше не чуємо цей аргумент… ми продемонстрували, що здатні перемогти російську армію. Ми робимо це за допомогою цієї зброї", – сказав Кулеба.

За його словами, чим більше зброї отримає Україна, тим швидше переможе, і тим швидше закінчиться ця війна.

Своєю чергою Бербок пообіцяла подальшу військову допомогу і не виключила постачання бойових танків західного зразка, за даними видання.

Контрнаступ українських військ активно триває на півдні та сході. У результаті серії успішних контратак від початку вересня звільнені вже майже 2 тис. км території України, які були окуповані росіянами.

ЗСУ просунулися на південно-східному напрямку від Балаклії Харківської області та підійшли до міста Ізюм. Також ЗСУ повідомили про звільнення міста Куп'янськ, де розташований залізничний вузол. Росія підтвердила, що виводить свої війська з цього напрямку.

У звʼязку з наближенням підрозділів сил оборони у Херсонській області командування російських окупаційних військ намагається посилити місто Херсон шляхом переміщення резервів. В обласному центрі фіксуються нові підрозділи противника, військовослужбовці яких погано орієнтуються у місті. Загарбники також намагаються вести роботи з відновлення руху через міст Каховської ГЕС, ділянка якого перебуває під вогневим контролем Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба зробив заяву щодо перемоги України у війні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути