пʼятниця, 20 січня 2023 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба закликав тиснути на ядерну сферу Росії

Кулеба закликав тиснути на ядерну сферу Росії
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав накласти санкції на "Росатом". Фото: eastnews.ua

Інші країни повинні припинити співпрацю з Росією в атомній сфері.

Також необхідно запровадити санкції проти керівництва" Росатому", сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі для The Washington Post.

Росатом причетний до постачання для російської військової промисловості. Міністр каже, що це ще більше тривожний знак. Це означає, що проблема серйозніша, ніж вважалося раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, що має бути у новому пакеті санкцій

"Ядерна співпраця з сьогоднішньою Росією не лише аморальна, оскільки вона спонсорує воєнні злочини Росії в Україні, але й небезпечна. Ми закликаємо всі держави припинити будь-яку співпрацю з Росією в ядерній галузі, не вступати в будь-які нові спільні проєкти з Росією у цій області", – сказав Кулеба.

Він закликав запровадити персональні санкції проти ключових посадових осіб та співробітників "Росатому", які втручалися в ядерну систему України. Але додав, що санкції – це "абсолютний мінімум".

Міністр додав, що Україна позбавилася залежності від постачання російського палива для своєї атомної промисловості. Інші можуть наслідувати приклад. Україна останніми роками перейшла на альтернативні постачання від американської компанії Westinghouse. Вона оптимізувала паливо, щоб обслуговувати заводи радянських часів.

Польща і Литва хочуть, щоб Європейський Союз в десятому пакеті санкцій запровадив обмеження щодо ядерного сектору Російської Федерації.

Новий пакет санкцій має бути готовим до 24 лютого. Україна вже закликала ЄС запровадити санкції проти компанії "Росатом". Цю ініціативу блокувала Угорщина.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба закликав тиснути на ядерну сферу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути