пʼятниця, 13 травня 2022 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба розповів про нагальні потреби України в озброєнні

Кулеба розповів про нагальні потреби України в озброєнні
Україна у першу чергу прагне отримати від ФРН та інших країн реактивні системи залпового вогню. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Україна потребує винищувачів західного зразка для ведення повітряних боїв проти Росії.

Із нинішніми темпами повномасштабної російсько-української війни радянське озброєння в країнах НАТО швидко закінчиться, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС заявили про зміни в позиції Німеччини щодо війни в Україні

"Забудемо радянські системи, це кінець. Якщо ця війна триватиме, то скоро будуть вичерпані останні запаси радянської зброї в країнах, готових надати її нам. Зараз помітна провідна роль Німеччини в запровадженні нафтового ембарго стосовно Росії. Якщо Німеччина захоче, вона може знайти і прийняти рішення. Однак, коли справа доходить до зброї, ми все ще перебуваємо в незручній фазі прийняття рішень", - сказав він.

Кулеба додав, що Україна насамперед прагне отримати від ФРН та інших країн реактивні системи залпового вогню та військові літаки західного зразка.

Україна змінила свою мету у війні з Росією і тепер прагне повністю витіснити ворожі війська з країни. Картина перемоги - це концепція, що розвивається. Лише поразка Російської Федерації дозволить Україні знову відкрити чорноморські порти й відновити експортну економіку. Для цього Києву потрібно більше військової підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про нагальні потреби України в озброєнні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути