неділя, 28 серпня 2022 20:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба відвідає Швецію і Чехію для посилення тиску на РФ

Кулеба відвідає Швецію і Чехію для посилення тиску на РФ
Кулеба відвідає Швецію і Чехію. Фото: Уніан

На доручення президента Володимира Зеленського міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить візити до Швеції (29 серпня) та Чеської Республіки (30-31 серпня) з метою консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску на Росію.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України. Міністр окремо проведе низку двосторонніх зустрічей з колегами з Чехії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Грузії, Молдови та Кіпру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поставила під загрозу весь континент – Кулеба

"У Стокгольмі Дмитро Кулеба буде прийнятий прем'єр-міністеркою Швеції Магдаленою Андерссон, проведе переговори з міністеркою закордонних справ Анн Лінде, зустрінеться з керівництвом шведського парламенту Риксдагу та політичних партій Швеції", – ідеться у повідомленні.

Основними темами переговорів стануть протидія російській агресії, подальша військова, фінансова та гуманітарна підтримка України, шлях до членства нашої держави в ЄС, відбудова України.

У Празі Дмитро Кулеба візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, ключовими темами якої стануть візові обмеження для громадян РФ і восьмий санкційний пакет ЄС проти Росії.

Він також візьме участь у Міжнародній конференції Форум 2000 "Актуальні виклики для демократії: якою має бути наша відповідь?"

Кулеба проведе двосторонні зустрічі з чеськими високопосадовцями: головою Сенату Мілошем Вистрчілом, головою Палати депутатів Маркетою Пекаровою Адамовою.

Міністерство закордонних справ України просить увесь світ долучитися до підписання петиції "Путіна під трибунал".

Це необхідно для того, щоб президент РФ Володимир Путін відповів за воєнні злочини в Україні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також закликає міжнародних партнерів підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба відвідає Швецію і Чехію для посилення тиску на РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути