Ексклюзиви
понеділок, 08 січня 2024 18:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба пояснив, чому країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз

Кулеба пояснив, чому країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз
Країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз, ніж у майбутньому, впевнений міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: МЗС

Країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз, ніж у майбутньому.

Без підтримки партнерів Росія може досягти успіху і прорвати лінію фронту, через що Україні доведеться надавати допомогу в екстремальних обставинах. Про це інтерв'ю виданню El Pais сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Якщо підтримку буде призупинено, Росія може досягти успіху і прорвати лінію фронту. Тоді доведеться відновити підтримку, оскільки буде дуже сильна суспільна реакція на користь підтримки України", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання Україні систем ППО залишається критично важливим - ISW

Кулеба підкреслив, що ті самі політики, які ухвалили рішення зупинити підтримку України, ухвалять рішення її надати, але в екстремальних обставинах.

"Тому навіть із суто реалістичної політичної перспективи є більше сенсу надати допомогу зараз, щоб уникнути кризи в майбутньому", - заявив він.

Коментуючи затримку з наданням допомоги від Євросоюзу через позицію Угорщини, очільник МЗС зазначив, що серед решти 26 країн-членів ЄС є чітке розуміння, що допомогу Україні буде надано в тій чи іншій формі, а відтермінування було взято (до 1 лютого, коли відбудеться позачерговий саміт Євроради щодо цього питання, -Gazeta.ua), аби спробувати все-таки досягти консенсусного рішення.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав республіканців у Конгресі діяти.

Він вимагає схвалити додаткове фінансування, зокрема, у понад $60 млрд для України, після укладення угоди щодо фінансування уряду в 2024 році, свідчить пресреліз Білого дому.

Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом.

Президент США підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пояснив, чому країнам Заходу вигідніше надати допомогу Україні зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути