Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2009 11:15

Кучма не хоче, щоб його порівнювали з Ющенком

Кучма не хоче, щоб його порівнювали з Ющенком
Колишній Президент Леонід Кучма критикує пропозицію діючого Президента Віктора Ющенка по створенню двопалатного парламенту з обов"язковим включенням у його верхню палату - Сенат - колишніх президентів.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Фокус".

"Напевно, ніхто і не подумав, що він (Ющенко) турбується про Кравчука і Кучму. Не треба це робити ні зараз, ні надалі! Дарма він вніс таку пропозицію, тому що скажуть: Президент піклується про свої особисті інтереси, про своє майбутнє працевлаштування", - сказав Кучма.

Він також назвав непослідовною позицію Ющенка в питанні введення двопалатного парламенту і підкреслив, що це відрізняє його від самого Кучми.

"Нас не можна порівнювати. Ніякою схожістю і близько не пахне. Я був послідовним у своїй думці про Конституцію, і не в останній рік правління, а починаючи з 1995 року, коли був розроблений проект першої Конституції, в якій був передбачений двопалатний парламент", - додав екс-президент.

При цьому Кучма підкреслив, що він виступає проти перенесення виборів голови держави до парламенту.

Нагадаємо, Ющенко пропонує Верховній Раді створити двопалатний парламент - Національні збори з Сенату (верхньої палати) і Палати депутатів (нижньої палати).

У загальний склад Сенату, за проектом, входитимуть по 3 сенатори, які обираються на 6 років в Криму, кожній області, Києві, а також в громадах, які за статусом прирівняні до області.

До складу Сенату також пропонується включити колишніх Президентів, окрім тих, які були зняті з посади за допомогою процедури імпічменту, пише ProUa.

Зараз ви читаєте новину «Кучма не хоче, щоб його порівнювали з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути