середа, 05 листопада 2008 10:26

Крим просить Ющенка повернути російські канали

Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим звернулася до Президента України Віктора Ющенка з проханням припинити дію рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про заборону ретрансляції в кабельних мережах низки російських телеканалів.

Відповідне звернення до глави держави прийняте на засіданні Президії ВР АРК 4 листопада.

Як наголошується у зверненні, дане рішення викликало негативну реакцію кримчан, які розцінили його як порушення їхніх конституційних прав на вільне отримання інформації.

На думку керівництва парламенту автономії, це рішення Нацради є "проявом непрямої цензури змісту ретрансльованих телепередач і неправомірного державного контролю за їх змістом".

У зв"язку з цим Президія ВР Криму і попросила Віктора Ющенка припинити дію вказаного документа, а також ініціювати розгляд цього питання на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

Крім того, Президія прийняла звернення до голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка з проханням забезпечити внесення змін у ч.1 і 2 ст.42 Закону "Про телебачення і радіомовлення".

Як відзначають автори звернення, норми даної статті носять явно антиконституційний характер, оскільки ними передбачається обов"язкова відповідність ретрансльованих в Україні телерадіопрограм Європейській конвенції про трансграничне телебачення, яка не була ратифікована українським парламентом, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Крим просить Ющенка повернути російські канали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути