пʼятниця, 28 серпня 2009 09:11

КРУ знайшло порушень у Вінського на мільярд гривень?

КРУ знайшло порушень у Вінського на мільярд гривень?

Йосип Вінський на посаді міністра транспорту і зв"язку допустив порушень майже на мільярд гривень. Такі дані перевірки оголосило Контрольно-ревізійне управління, пише "Дело" з посиланням на джерело у відомстві.

Як повідомило джерело в Головному контрольно-ревізійному управлінні, в ході перевірки були виявлені порушення майже на мільярд гривень.

Його найближчий соратник народний депутат Володимир Каплієнко не здивувався результатам перевірки, зіславшись на її "замовлений характер".

"Ми чекали, що результати перевірки будуть саме такими, враховуючи той факт, що замовлення КРУ і Генпрокуратурі на перевірку Мінтрансу було проведено під звільнення міністра з його посади", - сказав депутат.

Як пише видання, найбільше порушення, яке виявило КРУ, - зрив тендеру на реконструкцію аеропорту "Львів". При цьому контролери відзначили, що надалі контракт на реконструкцію аеропорту був укладений з фірмою "Азовінтекс" на 863,4 млн грн без проведення тендеру, що заборонено законодавством. Проте депутат Каплієнко запевнив: екс-міністр відмінив конкурс, запобігаючи розкраданням коштів з боку колишнього директора аеропорту "Львів" Олександра Загреви. "Що стосується укладення контракту з компанією "Азовінтекс", Йосип Вікентійович вже робив заяву про те, що такою було письмова вказівка прем"єр-міністра Тимошенко", - додав Каплієнко.

Видання пише, що Вінського також звинуватили в тому, що при ньому міністерство викачувало гроші з підконтрольних йому підприємств і використовувало у власних цілях. Зокрема 368,2 тис. грн. Одеського морпорту і держпідприємства "Укрсервіс Мінтранс" були витрачені відомством на прийом іноземних делегацій, а 160 тис. грн. Служби міжнародних перевезень пішли в рахунок відряджень чиновників міністерства без компенсації.

Не обійшлося у відомстві і без зловживань із земельного питання, пише видання.

КРУ повідомляє: Мінтрансзв"язку за власною ініціативою продало дві земельні ділянки за заниженою вартістю, що належали Державній спеціальній службі транспорту. В цілому сума порушень від незаконного продажу зниженої в ціні Мінтрансом землі склала 14 млн. грн.

Втім, відзначає видання, в самому ревізійному управлінні стверджують, що Мінтранс досі не усунув багато порушень, виявлених попередньою перевіркою у 2008 році. Одне з них - безкоштовне використання земельної ділянки вартістю 7,1 млн. грн., що належить держпідприємству "Укрсервіс Мінтранс".

Нагадаємо, позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності Міністерства транспорту і зв"язку проводилася більше двох місяців, почавшись 18 червня - буквально наступного дня після того, як Йосип Вінський подав заяву про відставку.

Верховна Рада звільнила Вінського 23 червня. Перед цим Рада відмовилася підтримати заяву Вінського про відставку за власним бажанням.

proUA
Зараз ви читаєте новину «КРУ знайшло порушень у Вінського на мільярд гривень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути