понеділок, 05 вересня 2016 09:56

Кризу в Україні влаштувала Росія - американський дипломат

Кризу в Україні влаштувала Росія - американський дипломат
Майкл Макфол Фото: kommersant.ru

Усі американці вважають, що кризу в Україні влаштувала Росія.

Про це в інтерв'ю "Апостроф" сказав колишній посол США в РФ Майкл Макфол.

"Треба пам'ятати, що всі американці вважають, що цю кризу влаштувала Росія. Не українці, не США, а Росія. Всі розуміють, що агресор - Росія. І що вирішити це питання можна лише шляхом діалогу з нею", - зауважив він.

Коментуючи можливий наступ РФ, дипломат сказав: "У Білому домі уважно стежать за тим, що відбувається, у них є інформація про це. Не дай Бог, щоб почалася якась нова велика конфронтація. Вони вважають, що це буде дуже неефективно і зіпсує той процес, який вже є. Але я не знаю, які в адміністрації роблять прогнози щодо розвитку подій. Зовсім недавно, два тижні тому, я розмовляв із людьми в Білому домі, але вони мені про це не говорили".

Макфол зауважив, що в разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США "відбуватиметься першочергово дискусія щодо кримського питання".

"Трамп також говоритиме про необхідність зняти санкцій із Росії. І тому буде велика суперечка з нашими союзниками в Європі", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нормандська четвірка збереться найближчим часом

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кризу в Україні влаштувала Росія - американський дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути