Ексклюзиви
вівторок, 18 лютого 2014 23:03

Кримський парламент вважає: в Україні почалася громадянська війна і Янукович повинен діяти

Кримський парламент вважає: в Україні почалася громадянська війна і Янукович повинен діяти
Фото: grim.in.ua

Президія Верховної Ради Криму закликає президента країни Віктора Януковича вжити надзвичайних заходів для збереження основ конституційного ладу і єдності України.

"Мирний Крим вкрай стривожений черговим сплеском насильства в центрі Києва. Бійня на вулицях столиці доводить, що опозиція сприйняла численні поступки з боку влади, як прояв слабкості, а закон про амністію використовувала як перепочинок перед новою спробою силою взяти владу в країні", - йдеться у зверненні президії кримського парламенту автономії до глави держави, опублікованому ввечері у вівторок на офіційному сайті Верховної Ради автономії.

"Бойовики з ВО "Свобода", "Правого сектора" та інших екстремістських організацій оголосили загальну мобілізацію і закликають людей з вогнепальною зброєю виходити на барикади. Вже є перші жертви їх злочинних діянь 18 лютого від рук бандитів загинули ні в чому не винні люди. Це вже не мирні акції протесту, про які постійно твердять лідери опозиції і ангажовані засоби масової інформації, і навіть не масові заворушення. Це - початок громадянської війни, про загрозу якої кримський парламент попереджав неодноразово", - заявляють члени президії парламенту Криму.

Вони закликали Януковича до рішучих дій.

"Сьогодні ми вимагаємо від вас, як глави держави, рішучих дій і прийняття надзвичайних заходів. Цього чекають і сотні тисяч кримчан, які голосували за вас на президентських виборах в надії на стабільність в країні. Шанс зберегти основи конституційного ладу і єдність України ще є. Завтра його може не бути. У разі подальшої ескалації громадянського протистояння Верховна Рада Автономної Республіки Крим залишає за собою право закликати жителів автономії встати на захист громадянського миру і спокою на півострові", - йдеться у зверненні до Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Кримський парламент вважає: в Україні почалася громадянська війна і Янукович повинен діяти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути