понеділок, 13 травня 2013 08:47

Кримські татари пересварилися через місце проведення жалобного мітингу

Кримські татари пересварилися через місце проведення жалобного мітингу
Лідерів Меджлісу звинувачують у бажанні провести 18 травня протестну акцію опозиції "Вставай, Україно!". Фото: tsn.ua

Кримськотатарська громадська організація Міллі Фірка заявляє про неможливість своєї участі у протестній політичній акції 18 травня 2013 р. на площі Леніна у Сімферополі, яку організовують лідери Меджлісу під прикриттям Жалобного мітингу.

Про це йдеться у заяві Міллі Фірка.

"Якщо ми хочемо показати в день трагедії єдність кримськотатарського народу - мітинг необхідно провести тільки один на центральній площі Сімферополя. На трибуні мітингу необхідна присутність керівництва Ради міністрів АРК, Верховної Ради АРК, Постійного представника Президента України в АРК, а також представників Меджлісу і Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України. Бажано, щоб на трибуні були присутні по дві людини від ветеранів війни та Національного руху кримських татар. Траурний мітинг відкривається і закривається загальним молебнем, який проводить Муфтій Криму. Виступи на траурному мітингу не повинні бути політизованими. І цей загальний для всіх мітинг повинен проводити Оргкомітет", - запропонували у Міллі Фірка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині кримськотатарська мова стала регіональною

При цьому автори документа вважають, що Меджліс навмисно проігнорував пропозицію Ради представників кримськотатарського народу при президентові України та кримськотатарської громадськості про проведення 18 травня 2013 р. на площі Леніна у Сімферополі єдиного Жалобного мітингу.

"Лідери Меджлісу, виконуючи зобов'язання перед своїми союзниками, вирішили провести 18 травня під прикриттям Жалобного мітингу протестну акцію - кульмінацію політичного проекту Об'єднаної опозиції проти влади "Вставай, Україно!", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, у Сімферополі планувалося провести два загальнокримські мітинги 18 травня. Перший за участю Меджлісу планувалося провести на площі ім. Леніна, другий, організований Радою представників кримськотатарського народу при президентові України, перед будівлею Верховної Ради Криму.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари пересварилися через місце проведення жалобного мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути