вівторок, 07 липня 2009 12:13

Кримчани при Яценюку заговорили українською

Кримчани при Яценюку заговорили українською

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявив, що не дозволить нікому дискредитувати українську мову через її насаджування.

Про це він сказав в прямому ефірі телепередачі "Свобода слова" (ICTV) відповідаючи на запитання аудиторії.

"Це все фантоми, які нам дали. 2001 року я приїхав до Криму з україномовного регіону (Арсеній Яценюк очолив міністерство економіки АРК – Ред.). У Криму все російське, а ви знаєте, які зміни відбулися в міністерстві економіки? Я жодного разу не сказав "Розмовляйте українською". Я жодну людину не змусив писати українською. А через рік мені сказали: "Давайте ми будемо першим міністерством, яке пише до Києва українською мовою". Тому я не дозволю нікому дискредитувати українську мову насильницькими діями, тим, щоб змушувати нею розмовляти", – зазначив політик.

Яценюк наголосив, що мовне питання привносять в політику навмисне, щоб розколювати країну. Натомість, на його думку, важливіше мислити в українському контексті, ніж лише говорити українською.

"Я очень легко общаюсь по-русски. Я розмовляю англійською. Я хочу, щоб наші діти розмовляли німецькою і французькою. Я хочу, щоб ми були розумною і освіченою нацією. Я не хочу, щоб нас заганяли, куди нас женуть. Я хочу, щоб ми читали в оригіналі російських, англійських, французьких, німецьких і, насамперед, українських митців. І тоді ми станемо дійсно сильною справедливою європейською нацією, яка має стрижень", – сказав лідер "Фронту змін".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кримчани при Яценюку заговорили українською ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути