середа, 31 січня 2018 12:41

"Кремлівська доповідь": Гонтаревій закинули лобіювання російських інтересів

"Кремлівська доповідь": Гонтаревій закинули лобіювання російських інтересів
Голова Національного банку Валерія Гонтарева займалася лобіюванням російського бізнесу, керівництво якого присутнє у "кремлівській доповіді" США, каже нардеп Ігор Луценко. Фото: УНІАН

Голова Національного банку Валерія Гонтарева займалася лобіюванням російського бізнесу, керівництво якого присутнє у "кремлівській доповіді" США.

Про це у Facebook написав народний депутат Ігор Луценко.

"У перелік олігархів, які здобули свої статки завдяки близькості до режиму Путіна, мінфін США вніс, зокрема, засновника "Альфа-Банку" Міхіала Фрідмана", - написав він.

За словами нардепа, Гонтарева "всю свою каденцію люто обороняла "Альфа-банк" від будь-яких санкцій всередині країни".

"Коли мій колега, нардеп Ігор Лапін (екс-командир штурмової роти батальйону "Айдар"), запитав Валерію Гонтареву, чому вона така лояльна до "Альфа-банку", та пояснила, що ця фінустанова взагалі "не російська" і що Фрідман - не громадянин Росії", - повідомив він.

Луценко заявив, що "в "Альфа-банку" писалися проекти багатьох нормативно-правових актів НБУ, серед них і законопроектів, котрі йшли з подачі Нацбанку".

За словами нардепа, в Україні діяло "ціле злочинне угруповання, котре, за відповідну винагороду, займалося лобіюванням інтересів російських банків, зокрема, успішно заблокували введення санкцій проти російських фінансових установ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп попередив про нові санкції після "кремлівської доповіді"

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівське досьє". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше як $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Кремлівська доповідь": Гонтаревій закинули лобіювання російських інтересів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути