середа, 03 березня 2010 11:07

Кремль образився на Януковича за його візит в Європу

Кремль образився на Януковича за його візит в Європу

Статус візиту президента України Віктора Януковича до Росії був понижений з офіційного до робочого після того, як для своєї першої закордонної поїздки після перемоги на виборах Янукович обрав не Москву, а Брюссель. Про це пише російська газета "Ведомости", посилаючись на анонімні джерела.

Про те, що президент Янукович вирушить до Брюсселю раніше, аніж до Москви, стало відомо незадовго до його інавгурації.

До цього передбачалося, що він спочатку приїде до Росії, причому його візит планувалося зробити офіційним - тобто таким, який передбачає більш насичену програму, ніж робочий.

Під час інавгурації, пишуть "Ведомости", спікер Держдуми РФ Борис Гризлов і голова адміністрації президента Сергій Наришкін вказали Януковичу на невдоволення Кремля. Більше того, за даними видання, йому натякнули, що візит може бути і зовсім перенесений, якщо він зустрінеться з керівництвом НАТО.

1 березня Янукович полетів до Брюсселю, однак з керівництвом НАТО зустрічатися не став. Після цього, розповіло газеті джерело, близьке до організації російського візиту Януковича, Москва і Київ домовилися про те, що Президент України приїде до Росії 5 березня.

У МЗС РФ заявили, що присвоєння візиту Януковича до Москви статусу робочого пов"язано лише з тим, що офіційний візит за такий короткий термін підготувати неможливо. Крім того, як відзначає видання, статус візиту ще може бути переглянутий - остаточне рішення має ухвалити президент РФ Дмитро Медведєв.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кремль образився на Януковича за його візит в Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути