вівторок, 25 вересня 2018 16:39

Кремль фабрикував справу Тимошенко руками Манафорта - політолог

Кремль фабрикував справу Тимошенко руками Манафорта - політолог
Політолог Андрій Вальчишин проаналізував розміщення замовних матеріалів Полом Манафортом проти Юлії Тимошенко

Україна фігурує у справі проти політтехнолога і колишнього голови виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, звинуваченого у банківському і податковому шахрайстві. Зі звинувачення прокуратури США відомо, що понад 60 мільйонів доларів Манафорт отримав консультуючи підтриманих Росією політиків в Україні. Зокрема, на замовлення тодішнього президента України Віктора Януковича було реалізовано медійно-репутаційну кампанію проти Тимошенко.

"Розкриття "темників" Пола Манафорта довело, що дискредитація Юлії Тимошенко була вигідна Вікторові Януковичу. Американський політконсультант за гроші режиму розміщав замовні матеріали проти лідера опозиції, фактично маніпулював громадською думкою. Враховуючи те, як Янукович віддано виконував накази Путіна, можна стверджувати, що Кремль фабрикував справу Тимошенко руками Манафорта", – вважає політичний консультант та політолог Андрій Вальчишин. – "Отже, для Москви вона була і залишається небажаним політичним гравцем".

На фоні цього, однозначним негативом для політичної ситуації в країні є те, що партія влади звинувачує проукраїнську партію ВО "Батьківщина" в симпатіях до Кремля. На думку Вальчишина, такі звинувачення можуть зіграти поганий жарт – суспільство втомиться від медійних атак і може пропустити справжній політичний реванш сил, які отримують вказівки з Кремля.

"Пригадавши ситуацію перед Майданом, ми легко зрозуміємо роль партії Тимошенко в протидії Януковичу, який намагався встановити авторитарний режим і скасувати курс на асоціацію з Європейським Союзом. Для влади політично недалекоглядно вішати ярлики на свою опонентку тоді, коли на свободі гуляють справжні екс-регіонали, а прихильники проросійських сил масово скуповують медіа", – переконаний політолог.

Вальчишин підкреслив, що така поведінка команди Порошенка викликає певні підозри щодо принциповості президента, адже протидія російській агресії, курс на НАТО та ЄС мають стояти вище тактичних інтересів учасників перегонів.

Зараз ви читаєте новину «Кремль фабрикував справу Тимошенко руками Манафорта - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути