Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2010 08:50

Кравчуку соромно за Януковича, бо він схожий на Уго Чавеса

Кравчуку соромно за Януковича, бо він схожий на Уго Чавеса

Довірена особа кандидата в президенти України Юлії Тимошенко, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що заяви щодо зовнішньої політики України кандидата в президенти Віктора Януковича не свідчать про європейський вибір Украіни.

Про це він заявив 28 січня на прес-конференції у Чернівцях.

"Якщо вибори виграє Віктор Янукович, то Україна може стати повним сателітом Росії. Це слово поглинає в собі все. Все те, що декларує Янукович сьогодні на міжнародній арені - це не європейський вибір України", - сказав Кравчук.

За його словами, визнавши державами частини суверенної Грузії - Південну Осетію і Абхазію, Янукович "став поруч з президентом Венесуели Уго Чавесом".

"Мені соромно за це, тому що навіть найближчий союзник Росії - президент Білорусі Лукашенко - цього не зробив і ніколи про це вголос не говорив. Це свідчить про повну, беззастережну орієнтацію на Росію", - заявив перший президент України.

Також Кравчук висловив сумнів стосовно обіцянки Януковича, що у разі його перемоги на президентських виборах газ для населення стане дешевше. "Не буде ніякого дешевого газу. Це не ті часи", - заявив Кравчук.

У той же час він відзначив, що шанси Тимошенко на перемогу в другому турі виборів "дуже великі".

"Якщо арифметично скласти всі досягнення демократичних кандидатів, то це набагато більше виборців, ніж проголосувало за Януковича", - сказав він.

При цьому Кравчук відзначив, що перш за все, він має на увазі голоси, віддані за Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка і Віктора Ющенка.

"Якщо за неї і не проголосують всі виборці, які проголосували за цих кандидатів, то все одно ці шанси залишаються великими. В Україні в першому турі виборів не брало участі 12 млн людей. Ми сподіваємося, що цього разу явка виборців, які вирішать проголосувати за Тимошенко, буде значно більше ", - сказав Кравчук.

Раніше перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Сергій Тігіпко повинен ще до другого туру президентських виборів погодитися на пропозицію кандидата в президенти Юлії Тимошенко посісти посаду прем"єр-міністра.

"Якщо з точки зору раціоналізму і перспективи, не вдаючись в деталі - рішення Тігіпко має бути на користь Тимошенко", - сказав Кравчук.

За матеріалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Кравчуку соромно за Януковича, бо він схожий на Уго Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути