понеділок, 18 червня 2018 11:21

Кравчук розповів про полювання і застілля з Януковичем і олігархами

Кравчук розповів про полювання і застілля з Януковичем і олігархами
Суд два роки розглядає справу про незаконну передачу у власність Віктора Януковича угіддя в урочищі Сухолуччя площею 17,48 га. Фото: Politeka

Під час свого президентства Віктор Янукович щотижня організовував полювання у Сухолуччі за участі топових політиків.

Про це розповів перший президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю "Українській правді".

"Я ходив із ним. Він запрошував. Це було поруч із Межигір'ям, у Сухолуччі. Полювали практично кожної суботи. Але я не завжди приходив, тому що різні бувають настрої... На полюванні завжди було чоловік десь 20. Різні люди. Були друзі Януковича, яких він добре знав. Завжди був Кучма, Пінчук, часто був Бойко. Новинський приїжджав, зрідка Клюєв приходив. До речі, синів Януковича ніколи не було, не знаю, чому. Був Ярославський, був ще молодий харківський цей хлопець… Курченко. Льовочкін ніколи не був", – розповів Кравчук.

За його словами, гості спочатку проходили інструктаж, потім лише виходили на полювання. Коли вечоріло – закінчували і йшли в будинок вечеряти.

"Випивали трошки. Хтось пив більше, хтось менше. Але відверто скажу: не пам'ятаю, щоб хтось був п'яний, тому що така аудиторія, присутність президента, колишніх президентів, віце-прем'єра... Звісно, що говорили [про політику]. Кожен виступав, щось пропонував. Була досить демократична обстановка. Якщо хтось говорив занадто багато, то Янукович його зупиняв. Не хамив, ввічливо казав: "Понятно, не треба далі!". Він любив поговорити, посидіти, подумати разом. Я думаю, що він чогось набирався. А може, й нічого не набирався. Важко сказати", - сказав Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Межигір'я" 4 роки без Януковича

Віктор Янукович утік з України 23 лютого 2014 року. Відтоді живе в Росії. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук розповів про полювання і застілля з Януковичем і олігархами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути