пʼятниця, 02 жовтня 2020 12:37

Кравчук розповів про шантаж Росії

Кравчук розповів про шантаж Росії
Кравчук розповів про шантаж Росії. Фото: "Українська правда"

Росіяни шантажують українську делегацію в Тристоронній контактній групі вимогою змінити постанову Верховної Ради про проведення місцевих виборів.

Про це голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив в інтерв'ю "ТСН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в ОРДЛО відбудуться тільки після повної деокупації Донбасу - Єрмак

"Є шантаж. Йде процес обговорення, прийняття рішення. Вони (російська делегація, - Gazeta.ua) одразу висувають питання: "Постанова ВР нехтує рішеннями ТКГ, тому ми не можемо погодитися на виконання цих рішень". Мовляв, ці рішення треба відтермінувати, поки не буде змінена постанова. Тому всі обговорення рішень і їхнє виконання ставиться в залежність від зміни постанови ВР", – пояснив Кравчук.

Росіяни шукають і шукатимуть інші ультиматуми Україні. Саме тому українській делегації потрібно бути обережною, зазначив перший президент.

"Коли ми зібралися з членами нашої делегації, я відверто сказав, що немає жодних заперечень щодо того, що вони їх (ультиматуми, - Gazeta.ua) шукають і шукатимуть. І використовуватимуть будь-які наші неточності або навіть висловлювання.

Тому нам потрібно бути дуже обережними, дотримуватися рішень, які прийняті в ТКГ, міжнародних норм і принципів. Тому що, крім ТКГ, мінського і нормандського форматів, ніхто не скасовував норми та принципи міжнародного права", – наголосив Кравчук.

Потрібно цілеспрямовано йти в напрямку миру і не допускати "тріщинок", які можуть бути використані росіянами, підкреслив глава української делегації.

"Не треба давати будь-яких приводів. Треба не відбиватися, а вести продуману, наступальну позицію у досягненні головного – миру".

Наступне засідання ТКГ заплановане на 14 жовтня у форматі відеоконференції.

Російська сторона блокує подальші перемовини щодо миру на Донбасі, вимагаючи змінити постанову ВР про місцеві вибори 25 жовтня. Росіяни наполягають на тому, що потрібно виключити в документі пункт про неможливість проведення виборів на окупованих територіях.

Кравчук прокоментував відставку Вітольда Фокіна з посади заступника голови делегації в ТКГ. Він запевнив, що про позицію Фокіна щодо Донбасу ніхто не знав.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук розповів про шантаж Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути