вівторок, 26 жовтня 2010 17:03

КПУ може посваритися з Симоненком через його дружбу з "регіоналами" - експерт

КПУ може посваритися з Симоненком через його дружбу з "регіоналами" - експерт

Політолог Володимир Фесенко не вважає заяву лідера КПУ Петра Симоненка про ймовірність виходу його партії із парламентської більшості погрозою.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.uа.

"Ця заява - скоріше реагування на багаточисельні сигнали про конфлікти, які виникли між місцевими організаціями КПУ з Партією регіонів, зокрема в Криму, на Донеччині, в Запоріжжі. Тобто в тих регіонах, де Компартія вступила в пряму конкуренцію з "регіоналами" і певною мірою потерпає від такого конфлікту. Симоненко змушений реагувати на це", - зазначив Фесенко.

За його словами, Симоненко хоче спростувати припущення, що компартія хоче вийти з більшості.

"Заява має спростувати припущення, що КПУ найближчим часом може вийти з парламентської більшості. Таким чином Симоненко хоче заспокоїти "регіоналів", що він особисто залишається їх союзником. Звичайно, він не може казати: я буду союзником Партії регіонів, не зважаючи на різні конфлікти та інциденти. Тому реагує так гнучко та стримано. Насправді позиція Симоненка корінним чином відрізняється від позиції його однопартійців в різних регіонах країни", - пояснив експерт.

За його словами, після місцевих виборів всередині Компартії можна очікувати достатньо жорстку дискусію навколо теми взаємин з Партією регіонів.

"У самого Симоненка інші інтереси, ніж у його однопартійців, які беруть участь у місцевих виборах. Бо він має лише вигоди від коаліційних відносин з Партією регіонів. Якщо припустити, що комуністи поставлять питання, що вони більше не є союзниками Партії регіонів, це ніяким чином не вплине на ситуацію в парламенті. Тому "регіонали" особливо не реагують на такі заяви лідера КПУ", - зауважив політолог.

Водночас експерт сумнівається, що після виборів виникне спроба усунути Симоненка із керівництва КПУ, тому що він контролює партійний апарат і керівні партійні органи.

26 жовтня лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що його партія вийде з парламентської більшості, коли не зможе її максимально використовувати.

Зараз ви читаєте новину «КПУ може посваритися з Симоненком через його дружбу з "регіоналами" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути