пʼятниця, 15 квітня 2022 10:44

Кожен, хто брав участь у геноциді українців, має бути покараний - Порошенко

Кожен, хто брав участь у геноциді українців, має бути покараний - Порошенко
Експрезидент Петро Порошенко: "Не може бути компромісу, тому що Путін хоче бачити нас мертвими, а ми хочемо жити"

Світ, який побачив страшні злочини російської армії, вжахнувся. Кожен, хто брав участь у геноциді проти українського народу, має бути покараний.

Про це заявив експрезидент Петро Порошенко журналістам після засідання Верховної Ради, на якому ухвалили заяву "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні".

Порошенко також повідомив, що парламент підтримав законопроєкт депутатів "ЄС" про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму та символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями Росії у війні проти України.

"Світ ніколи не буде таким, як раніше. І сьогодні ми сконцентрувалися на "Списку Бучі", куди мають потрапити всі - від Путіна, який віддав наказ вбивати українців, до башкирів, "кадирівців", пропагандонів, і всіх інших, хто зробив це можливим", - наголошує Порошенко.

"Ракета, що вдарила по натовпу дітей і жінок, які евакуювалися в Краматорську з написом "Діти". Розстріляні автобуси, в яких матері везли своїх дітей на евакуацію - і вони загинули. Чому вони загинули? Вони становили якусь військову небезпеку? Ні. Відповідь дуже проста, і про неї зараз має знати весь світ. Відповідь - бо вони були українцями. І це і є геноцид", - наголошує Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко передав теробороні військове спорядження та авто

"Вчора президент Байден чітко наголосив, що це є геноцид. Держдепартамент сказав, що вони працюють, щоб доводити природу цих злочинів. І слідом за жандармерією Франції, я дуже сподіваюся, що Сполучені Штати відгукнуться на моє запрошення і сюди приїдуть експерти з лабораторіями із ФБР. Канадський прем'єр Джастін Трюдо також сказав, що Канада визнає це як геноцид", - зазначив Порошенко.

"Щойно в парламенті голова Сенату Чеської Республіки й голова Сенату Республіки Польща наголосили, що їхні країни визнають ці жахливі події геноцидом", - повідомив Порошенко.

"Сьогодні парламент прийняв також наш законопроєкт, дуже дякую депутатам за підтримку, про кримінальну відповідальність за використання російської свастики - літери Z. Рашистської, фашистської, під якою вбивають українців", - говорить п'ятий президент.

"Путін прийшов вбивати нас, українців. Не може бути компромісу, тому що він хоче бачити нас мертвими, а ми хочемо жити. Маємо право жити і зберегти свою державу, свою націю й народ", - наголошує Порошенко.

Раніше Порошенко в ефірі телекомпанії Al Jazeera закликав держави Перської затоки збільшити поставки нафти на світовий ринок замість російської

Зараз ви читаєте новину «Кожен, хто брав участь у геноциді українців, має бути покараний - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути