понеділок, 28 січня 2013 09:53

Кожарі "незрозуміло, що має на увазі ОБСЄ, говорячи про регрес"

Кожарі "незрозуміло, що має на увазі ОБСЄ, говорячи про регрес"
Леонід Кожара. Фото: glavcom.ua

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара в інтерв'ю S?ddeutsche Zeitung зазначив, що "за зближення України і Європи відповідає не тільки МЗС. У цьому питанні існує інтенсивне співробітництво з політиками, парламентаріями. Тож у зовнішню політику вносяться елементи внутрішньої".

Відповідаючи на запитання про оцінку парламентських виборів на Україні європейськими спостерігачами, Кожара заявив: "Нам незрозуміло, що має на увазі ОБСЄ, говорячи про регрес".

За його словами, при виборі президента було два кандидати і процедура була інша. В даному випадку вибори проходили за змішаною системою - за партійними списками і одномандатних округах, і проблеми були в основному з кандидатів-одномандатників, "тому картина в цілому непогана".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку треба навести порядок в країні, а потім вже легалізовувати травматичну зброю – експерт

"Ми очікуємо професійної оцінки" та "хочемо знати, в чому саме ОБСЄ нас звинувачує", - заявив Кожара. На питання про те, як Україна в 2013 році збирається головувати в ОБСЄ, яку вважає упередженою, Кожара відповів, що спостерігачі ОБСЄ незалежні від самої організації і що Україна "представила порядок денний, який узгоджується з національними інтересами".

Україна, за його словами, планує зайнятися замороженими конфліктами в Придністров'ї та на Південному Кавказі. "Україна не член НАТО, і ми хочемо воскресити ОБСЄ як форум з питань безпеки", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл

Кожара також заявив, що в разі, якщо Європейський суд з прав людини оцінить перший процес проти Юлії Тимошенко як "сумнівний з юридичної точки зору", Україна прийме цю оцінку. При цьому, за словами міністра, "справа Тимошенко не повинна обтяжувати відносини між Україною та Європою. Спектр тем між нами і ЄС набагато ширше, треба обговорити десятки питань".

Зараз ви читаєте новину «Кожарі "незрозуміло, що має на увазі ОБСЄ, говорячи про регрес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути