середа, 30 січня 2013 21:50

Кожара пообіцяв забезпечити транзит російського газу до Європи

Кожара пообіцяв забезпечити транзит російського газу до Європи
Леонід Кожара Фото: telegraf.com.ua

У середу, 30 січня, у Брюсселі міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів зустріч з комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, повідомляє прес-служба МЗС України.

"Співрозмовники обмінялися думками щодо пріоритетів внутрішньої та зовнішньої політики України у сфері енергетики. Мова йде про збільшення видобутку та виробництва власних енергоресурсів, оптимізації їх імпорту та енергоефективності", - сказано в повідомленні.

Крім того, чиновники обговорили енергетичний порядок денний саміту Україна-ЄС.

Сторони також обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва Україна-ЄС в енергетичній сфері в рамках Договору про Енергетичне співтовариство і обговорили питання забезпечення Євросоюзу та України енергоносіями, в тому числі - транзит російського газу територією України, реверсні поставки газу з країн-членів ЄС в Україну, а також перспективи видобутку сланцевого газу в Україні.

Міністр закордонних справ України запевнив комісара ЄС, що Україна залишатиметься надійним транзитером російського газу в країни-члени ЄС.

Нагадаємо, раніше були висловлені припущення, що у зв'язку з новою газовою суперечкою між російським "Газпромом" і української компанії "Нафтогаз України" Москва зможе повністю перекрити постачання газу в Україну. Днями стало відомо, що "Газпром" виставив "Нафтогазу" рахунок на суму близько $ 7 млрд. за недобір природного газу в 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «Кожара пообіцяв забезпечити транзит російського газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути