середа, 10 березня 2021 16:16

Корупція є значною перешкодою для України - США

Корупція є значною перешкодою для України - США
США продовжать допомагати Україні в боротьбі проти російської агресії, сказала Крістіна Квін. Фото: @usdos.ukraine

Корупція є значною перешкодою для економічного зростання України. Про це сказала тимчасова повірена в справах США в Україні Крістіна Квін у відеозверненні на Київському безпековому форумі в середу.

"Як підтвердила адміністрація президента Байдена, Сполучені Штати Америки залишаються бути вірними Україні, як одному з найближчих партнерів і друзів. Ми продовжуємо нашу роботу на всіх напрямках відносин", - сказала Квін.

Вона заявила про роль США у врегулюванні конфлікту на Донбасі та боротьбі з корупцією. "Яка є значною перешкодою для всебічного економічного зростання та євроатлантичної інтеграції України", - зауважила американська дипломатка.

"Виконуючи ці пріоритетні завдання, президент Зеленський зіткнувся з проблемами. Щодо процесу досягнення миру, спроби України пожвавити переговори, які були заблоковані російською непоступливістю.

Щодо боротьби з корупцією, ми стали свідками протидії з боку впливових монопольних кіл, які прагнуть підірвати незалежність та ефективність антикорупційної інфраструктури України. Намагаючись уникнути відповідальності за свою корупційну поведінку.

Ці впливові монопольні кола також проводять широку кампанію дезінформації, спрямовану на дискредитацію реформ в Україні та її курсу на захід.

Попри проблеми, подає надію той факт, що деякі ключові реформи просуваються вперед. Очікується, що земельна реформа буде здійснена цього літа. Уперше створивши ринок землі, який допоможе розкрити величезний сільськогосподарський потенціал України", - заявила Квін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Одеси прибули 4 кораблі НАТО

Також американська дипломатка згадала про реформу СБУ й обіцянку Зеленського провести комплексну судову реформу.

"Судова реформа — необхідний крок для зменшення корупції в Україні", - сказала Квін.

Дипломатка заявила про широку двопартійну підтримку США і допомогу Україні в боротьбі проти російської агресії.

"Ми й надалі співпрацюватимемо з Україною, щоб просувати вперед її євроатлантичні прагнення і будувати заможне майбутнє для всіх українців.

Президент Зеленський нещодавно вжив конкретних дій проти олігархів та агентів зловмисного зовнішнього впливу. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її зусиллях щодо стримування зловмисних суб'єктів, включаючи санкції та юридичні дії. Ми також бачимо можливість активізувати двосторонні відносини", - сказала Квін.

5 березня США запровадили санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Йому та його родині заборонили в'їзд до країни.

Раніше США запровадили санкції проти нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Корупція є значною перешкодою для України - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути