субота, 02 серпня 2014 15:45

"Корупція уже доходить до мародерства" — експерт

"Корупція уже доходить до мародерства" — експерт
Фото: atv.odessa.ua

Керівник Інституту політичних, соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко вважає, що президент розпочне боротьбу з корупцією, коли заведе у владу свою команду. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Усіх українців корупція вже дістала, - зазначає політолог. - Україна по міжнародних рейтингах з корупції має найвищі показники. Найбільше шокує, що навіть під час війни корупціонери умудряються безбожно красти виділені на АТО кошти, зокрема на бронежилети та харчування бійців. Ми збагачуємо ворогів, купуючи за шалені гроші російські військові КамАЗи. У той час, як у нас є аналогові КрАЗи".

Відсутність дієвої боротьби з корупцією експерт пояснює відсутністю команди у президента Петра Порошенка.

"Президент прийшов до влади без своєї команди, - зауважує фахівець. - Через це змушений загравати з олігархами, яким належать інші політичні проекти. Тому закриває очі на їхні крадіжки. Залишається надія, що владу примусить змінюватися війна. Бо у нас корупція уже доходить до мародерства. А мародерів під час війни завжди пристрілювали. Крім того, президент збирає з'їзд своєї партії "Солідарність", де він має оголосити свою команду, яка візьме на себе відповідальність за країну. Тоді він зможе розірвати відносини з корупціонерами і стати рівновіддаленим від олігархів, аби вони гризлися між собою і не створювали йому зайвих проблем".

Ситуацію можуть змінити позачергові парламентські вибори, припускає експерт.

"Але це станеться за умови, якщо президентська команда їх виграє, - каже політолог. - А все залежить від того, як швидко вони відбудуться. Бо президент втрачає рейтинг в країні, так само Кличко в Києві. І якщо дотягнути справу до початку опалювального сезону, то виграш партії Порошенка буде під питанням. У його інтересах призначити вибори на якомога ранішу дату".
У той же час, за словами фахівця, Кабмін втратив можливість запустити антикорупційні заходи.

"Він не встигає за вимогами Майдану на очищення влади від корупціонерів. Перетворився на рядового латальника дірок в бюджеті, тому приречений на небуття. А Верховна Рада і не зацікавлена в боротьбі з корупцією, бо більшість людей визначально йдуть туди, щоб красти", - підкреслює Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «"Корупція уже доходить до мародерства" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути