четвер, 12 жовтня 2017 19:48

Корупційний скандал в Міноборони може викрити гучні прізвища

Корупційний скандал в Міноборони може викрити гучні прізвища
Фото: Еспресо.TV

У справі про розтрату 149 млн грн посадовцями Міноборони можуть вийти на відомих людей.

Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов у коментарі Gazeta.ua.

"У країні утворилася справжня інфраструктура війни. Люди на цьому заробляють політичні та фінансові дивіденди. Те, що зробили НАБУ та антикорупційна прокуратура, - лише верхівка айсбергу. Це не поодинокий випадок. Згадаємо хоча б рюкзаки для Нацгвардії.

Якщо десь чиновник украде півмільйона — це корупція низової ланки. А 150 мільйонів — це топ-корупція. Тут не можна вкрасти і не "відстібнути" нагору. Якщо не поділиться — швидко опиниться в "санаторії діда Лук'яна" (Лук'янівському СІЗО. - Gazeta.ua). Так було за Януковича. Ця справа може вивести на поважних і впливових людей. Топ-корупція неможлива без політичного прикриття", - сказав Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена ще двох затриманих чиновників Міноборони

11 жовтня детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігора Павловського і директора департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Володимира Гулєвича. Того ж дня їм оголосили підозру у причетності до ймовірної розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн під час закупівлі палива. Їм загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

У якості запобіжного заходу обвинувачення просить для Павловського арешт на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 75 млн грн. Гулєвичу - арешт із можливістю внести заставу у розмірі 8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Корупційний скандал в Міноборони може викрити гучні прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути