четвер, 24 грудня 2009 17:35

Королевська розповіла, що чекає Донбас за президентства Тимошенко

Королевська розповіла, що чекає Донбас за президентства Тимошенко

Народний депутат України (БЮТ), голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська спільно з ініціативною групою "Новий Донбасс" представили концепцію Програми "Новий Донбасс".

За словами Королевської, через присутність у владі Луганської і Донецької областей представників одних і тих же політичних сил протягом багатьох років, ситуація майже в усіх економічних і соціальних галузях регіону приходить у занепад.

Депутат розповіла, що в концепції Програми "Новий Донбасс" розроблені точки розвитку регіону, а також формування в ньому нової еліти. Так, концепція передбачає реструктуризацію вугільної галузі – підвищення безпеки праці, поліпшення соціального захисту, ліквідацію тіньового бізнесу, зокрема, боротьбу з корупцією в регіоні. Як зазначила Королевська, сьогодні необхідно відмовитися від практики закриття шахт.

Також у концепції зазначені плани розвитку ЖКГ: пропонується надати жителям міст альтернативу у вигляді автономного опалення і зобов`язати містотвірні підприємства надавати надійне та економічне теплопостачання жителям.

Концепція програми також передбачає п`ять кроків на шляху до формування нової економіки Донбасу: реформування вуглепрому, створення конкурентоспроможних галузей, (металургія, хімічна промисловість), розвиток малого і середнього бізнесу, порятунок депресивних регіонів, інтенсифікація у сфері АПК (підвищення врожайності і родючості земель).

У соціальній сфері пропонується стимулювання нових виробництв, приватного малого бізнесу, підвищення рівня соціального забезпечення, вирішення екологічних проблем шляхом впровадження нових технологій, створення інтелектуального банку нового Донбасу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Королевська розповіла, що чекає Донбас за президентства Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути