четвер, 21 жовтня 2010 07:59

Королевська назвала політику Азарова аморальною

Королевська назвала політику Азарова аморальною

Народний депутат Наталія Королевська вважає, що уряд неспроможний опанувати ситуацію із зростання цін.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

"На жаль, ситуація склалася неконтрольована. Продукти на ринках виросли майже у двічі, і ми вимагаємо вжити заходів по наведенню ладу з цінами. Влада перестала контролювати економічну ситуацію в країні. Є багато методів і ринкових важелів для того, щоб стабілізувати ситуацію. Потрібно проводити інтервенції на продовольчий ринок. Сьогодні офіційна інфляція декларується на рівні 7% (хоча реальна становить 10%). Адже ріст цін значно вищий. Це може призвести до економічного краху в країні. Уряд не індексує зарплати і пенсії, виходячи з реального рівня інфляції. Бідні стають ще біднішими", - зазначила "бютівка".

Також Королевська наголосила на необхідності вжиття термінових заходів для взяття під конроль зростання цін.

"Ми вимагаємо, щоб інфляцію порахували об'єктивно, прив'язали до закону "Про бюжджет" і провели індексацію пенсій і зарплат. Потрібні термінові адекватні заходи по стабілізації цін. В країні нічого не відбулось надзвичайного, а ціни на продукти виросли вдвічі. Коли уряд прийме якісь заходи, то люди вже житимуть на межі виживання. Тому це не економічна політика, а аморальна з боку влади. Ми стоїми на межі того, що виходимо у ціновий безлад і економічний безлад," - переконана нардеп.

Королевська також розкритикувала проект Податкового кодексу за ліквідацію спрощеної системи для підприємців.

"Для того, щоб підприємець вийшов на вулицю, його потрібно довести до межі. Підриємці ніколи не йдуть на загострення з владою. Завтра вони вийдуть під парламент протестувати проти прийняття Податкового кодексу, який ліквідує спрощену систему для малого і середнього бізнесу", - наголосила Королевська.

Зараз ви читаєте новину «Королевська назвала політику Азарова аморальною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути