середа, 20 лютого 2013 13:52

Корчинський не виключає, що за сутичку біля Гостинного двору "Беркуту" заплатили

Корчинський не виключає, що за сутичку біля Гостинного двору "Беркуту" заплатили
Дмитро Корчинський: "Краще б міліція била депутатів із більшості". Фото: ukr.obozrevatel.com

Правоохоронцям могли заплатити за силовий розгін активістів біля Гостинного двору.

Про це Gazeta.ua сказав громадський активіст Дмитро Корчинський, коментуючи сутичку між правоохоронцями та народними депутатами і активістами біля Гостинного двору.

Говорячи про те, чи мали право правоохоронці бити парламентарів, які мають статус недоторканності, Корчинський наголосив: "Взагалі, краще б правоохоронці били народних депутатів із більшості".

Він додав: "А так, якщо київська громадськість вирішила захопити це приміщення і зробити там сквот (сквот — покинуте приміщення або будинок, замешканий, зазвичай, без згоди власника — ред.), то ясно, що всі наші симпатії на боці сквотерів, а не на боці тих, хто їх звідти намагається викурити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мене вдарили кілька разів. Я впала, по мені пройшлось кілька чоловік у шоломах" - активістка Гостинного двору

Однак, на думку Корчинського, правоохоронці у цій ситуації все ж таки діяли неправильно.

"Правоохоронці, безумовно, діяли по-бєспрєдєлу. Але очевидно, що діяли вони так лише тому, що, швидше за все, керівництву "Беркута" заплатили. Бо вся ця історія тягнеться дуже довго і міліція поводила себе весь цей час скромно. Себто, якщо вони такий довгий час просто спостерігали за ситуацією, а зараз вирішили всіх заарештувати, то це означає, що, по-перше, вони отримали команду, а, по-друге, що ця командна могла піти тільки тому, що там приплатили: або керівництву київської міліції, або "Беркуту", - зауважив він.

Коментуючи відсторонення начальника "Беркуту" від виконання своїх обов'язків на час проведення розслідування щодо ситуації біля Гостинного двору, Корчинський пожартував: "Відсторонили тому що, мабуть, не поділився".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене було одне бажання - взяти ствол і пристрелити їх" - нардеп

Нагадаємо, що 18 лютого біля Гостинного двору у Києві між активістами та правоохоронцями сталася сутичка. В результаті "під руку" правоохоронців потрапили і народні депутати, які прийшли підтримати громадських активістів. Народних обранців валяли на землю, били ногами та руками. У міліції запевняють, що діяли абсолютно із нормами закону.

Зараз ви читаєте новину «Корчинський не виключає, що за сутичку біля Гостинного двору "Беркуту" заплатили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути