середа, 28 березня 2018 16:10

Корчак виправдалась за премію в 165,5 тис. грн

Корчак виправдалась за премію в  165,5 тис. грн
Голова НАЗК Наталія Корчак у липні 2016 року виписала собі премію в 165 тис. грн. Фото:glavcom.ua

Екс-голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявила, що припинила виписувати премії в кінці 2016 року. Про це повідомляє "Українська правда".

"Члени агентства з кінця 2016 року, не отримували премії. Була лише форма оплати, яка передбачена чинним законодавством.Членів НАЗК перевірила Рахункова палата і не знайшла жодного порушення бюджетного законодавства. Навіть якби вони хотіли, щоб їм нарахували премії, я б не зробила цього. Тему премій спеціально "роздмухали" в суспільстві, щоб у людей склалося агресивне ставлення до Нацагентства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 100 тис. грн - новий "гроза" декларантів назвав майбутню зарплату

Згідно зі звітом Рахункової палати, премії працівникам апарату НАЗК почали виплачуватися з червня 2016 року. Розмір коливався залежно від 25-200% у червні до 450% у грудні 2016-го.

У липні того ж року Корчак нарахували 165,5 тис. грн премії. У середньому її премія становила 49,3 тис. грн на місяць.

2017-го в Верховній Раді Корчак зізналася, за що вона виписувала собі премії. "Премії нараховувалися в серпні, жовтні, листопаді. Була премія 200 тисяч, але ці гроші отримували за роботу".

28 березня голова НАЗК Наталія Корчак залишила посаду через сплив терміну повноважень. Її місце зайняв Олександр Мангул, який у 2000-2013 роках працював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Зараз ви читаєте новину «Корчак виправдалась за премію в 165,5 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути