Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2020 13:52

"Кір, правець, туберкульоз не менш небезпечні за коронавірус" - Зеленський нагадав про вакцинацію

"Кір, правець, туберкульоз не менш небезпечні за коронавірус" - Зеленський нагадав про вакцинацію
Карантин пройшли доволі добре, каже Зеленський. Фото: president.gov.ua

Попри епідемію коронавірусу вакцинації дітей проти кору, правця та інших хвороб не припиняли. Про це йшлося на нараді президента Володимира Зеленського.

Однак нині кількість вакцинацій зменшилася на 20%. І це може призвести до спалаху згаданих хвороб у найближчому майбутньому. Тому Міністерство охорони здоров'я закликатиме батьків не ігнорувати щеплення, повідомляє сайт президента.

"Важливо, щоб ви донесли це до людей. Адже кір, правець, туберкульоз – настільки ж важкі хвороби, не менш небезпечні за коронавірусну інфекцію. Треба пояснити українцям, що вакцинація важлива й зараз", – сказав Зеленський.

Президенту також доповіли, що всі області знайшли можливості для виплати надбавок до зарплат лікарям, які безпосередньо боролися з Covid-19.

Національна служба здоров'я завершує підписання договорів щодо виплат за квітень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із лікарями - дефіцит

Також Зеленському доповіли про підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання. ЗНО має відбутися за чіткими правилами, щоб уникнути заражень. У приміщенні під час проведення тестування зможуть одночасно перебувати не більше 10 осіб.

"На ЗНО прийдуть усі діти. Якщо приміщення будуть не готові, це загрожує спалахом. У нас є ще місяць, щоб підготуватися. Ми повинні вберегти наших дітей. Заходи мають бути настільки ж ефективними, як і карантин, який ми пройшли доволі добре", – сказав президент.

Раніше президента закликали скликати РНБО з приводу вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «"Кір, правець, туберкульоз не менш небезпечні за коронавірус" - Зеленський нагадав про вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути