понеділок, 16 листопада 2009 08:31

Консультації Україна-НАТО відбудуться у Брюсселі

Консультації Україна-НАТО відбудуться у Брюсселі

Консультації Україна-НАТО на рівні міністрів оборони відбудуться у понеділок в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО, де сторони обговорять, зокрема, реформування Збройних сил України.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

На консультації до Брюсселю відбула українська делегація на чолі з в.о. міністра оборони Валерієм Іващенком. До її складу також увійшли перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш і директор Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства Віктор Корендович.

У Брюсселі до делегації також приєднаються глава місії України при НАТО Посол Ігор Сагач, заступник голови місії України при НАТО з оборонних питань генерал армії України Володимир Шкідченко та начальник головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко.

16 листопада перед початком Консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони запланована зустріч Іващенка з помічником генерального секретаря НАТО Послом Іржі Шедеві.

Також перед початком консультацій тимчасово виконуючий обов"язки міністра оборони України, міністр національної оборони Польщі Богдан Кліх і міністр охорони краю Литовської республіки Раса Юкнявічене планують підписати лист намірів про створення спільної литовсько-польсько-української миротворчої бригади ЛитПолУкрбриг.

"Під час Консультацій Україна-НАТО на рівні міністрів оборони заплановано розглянути стан проведення оборонного огляду в Україні протягом 2009 року, хід реформування Збройних сил України, а також питання трансформації сектора безпеки і оцінки ситуації безпеки України", - говориться в повідомленні Міноборони.

Крім того, 23 жовтня заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв повідомив, що так звана Група мудреців, яка розробляє стратегічну концепцію НАТО, під керівництвом колишнього держсекретаря США Мадлейн Олбрайт може відвідати з візитом Україну.

За його даними, запрошення відвідати Україну передав Олбрайт особисто український президент Віктор Ющенко під час зустрічі у вересні в Нью-Йорку.

4 жовтня заступник міністра оборони США Олександр Вершбоу заявив, що на шляху до НАТО Україна сама собі створює багато перешкод.

Президент України Віктор Ющенко 23 вересня під час зустрічі в Нью-Йорку з Генеральним секретарем НАТО запросив його відвідати найближчим часом Україну з візитом.

30 вересня Ющенко спрогнозував, що ідея вступу України в НАТО набуватиме все більшої популярності серед українців.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Консультації Україна-НАТО відбудуться у Брюсселі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути