Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2012 19:57

Конституційна асамблея — це цирк, а її статус нівельований - експерт

Конституційна асамблея — це цирк, а її статус нівельований - експерт

Політолог Сергій Таран вважає природнім те, що опозиція відмовилася брати участь у Конституційній асамблеї. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Проблема української Конституційної асамблеї полягає в тому, що набір до неї відбувається з особистої волі президента. Це нівелює саму ідею її створення, яка за своєю природою є позитивною. Вона полягає в тому, що люди, які не беруть безпосередню участь у політиці, але є професіоналами, пишуть Конституцію, яка потім затверджується у парламенті або на референдумі. Тоді цей документ не є компромісом партій", - зазначив експерт.

За словами Тарана, люди будуть чудово розуміти, що ця асамблея – це цирк і профанація.

"Взагалі вона мала б отримати підтримку у суспільстві, але в нинішньому складі це неможливо. Це буде якась експертна група при Адміністрації президента. Статус асамблеї буде нівельований. У народу вже немає до неї довіри через те, що її створювали без консультацій із громадськістю", - пояснив він.

Політолог зауважив, що зміна рішення опозиційних партій залежить від влади.

"Поки вона не надала жодної концепції принципів формування та повноважень асамблеї. Якщо раптом влада змінить свій підхід, то для опозиції може з'явитися причина змінити свою позицію. За нинішніх умов вона не передумає", - додав Таран.

Зараз ви читаєте новину «Конституційна асамблея — це цирк, а її статус нівельований - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути