понеділок, 02 березня 2020 11:34

Конституційний суд визначить законність люстрації

Конституційний суд визначить законність люстрації
КСУ розгляне законність люстрації. Фото: glavcom.ua

Конституційний суд 3 березня продовжить розглядати скаргу на закон "Про очищення влади", за яким низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі. Скаргу подали 47 чинних народних депутатів.

Початок пленарного засідання КСУ запланували на 10:00, повідомляється на сайті суду.

Першим пунктом у порядку денного пленарного засідання зазнечено питання люстрації. Востаннє суд розглядав цю скаргу 16 січня.

Водночас 4 березня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, яке розглядатиме "питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні та зміцненні правопорядку". Парламент може замінити очільника уряду та призначити чотирьох нових міністрів, повідомляє "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарук спростував чутки про відставку і розповів про Тігіпка

Президент Володимир Зеленський розглядав кандидатуру бізнесмена і колишнього політика Сергія Тігіпка на пост прем'єр-міністра. Пізніше голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що Тігіпка не призначатимуть очільником Кабміну. Адже бізнесмен підпадає під закон про люстрацію як віцепрем'єр в уряді Миколи Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд визначить законність люстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути