субота, 09 липня 2022 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Конгресі просять Байдена перевірити ймовірний зв'язок Єрмака із РФ. МЗС України різко відреагувало

  Конгресменка Вікторія Спартц звернулася до Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" Эрмака. Фото: newsua
Конгресменка Вікторія Спартц звернулася до Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" Эрмака. Фото: newsua

Член Палати представників США Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

Уривок листа в якому Спартц згадує Єрмака, прикритий чорною плашкою. Але у загальному описі листа є коротка згадка про нібито наявність "різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв'язків з Росією". Відповідний лист опублікували у мережі.

Також Спартц наголосила, що глава ОП призначив своїм заступником Олега Татарова, який "затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора понад рік, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують".

Спартц пише, що "пан Єрмак викликає багато занепокоєнь у низки людей у США і за кордоном, вважається, що про нього високої думки ваш радних із національної безпеки Джейк Салліван".

"Тоді як президент Зеленський тяжко працює для створення союзів із Заходом і нашою країною, на нас лежить відповідальність повідомити йому, якщо ми маємо занепокоєння щодо ключових людей у його оточенні. Ця також наш обов'язок перед сміливими українськими солдатами й сильним українським народом, який бореться за свободу й міжнародний порядок для нас усіх", – зазначила вона.

  Лист Вікторії Спартц президенту США Джо Байдену.
Лист Вікторії Спартц президенту США Джо Байдену.
  Лист Вікторії Спартц президенту США Джо Байдену.
Лист Вікторії Спартц президенту США Джо Байдену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен запевнив Україну в подальшій підтримці

Міністерство закордонниз справ України різко відреагувало на лист конгресменки. Так представник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко наголосив, що заяви Вікторії Спартц "є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв'язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США".

"Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців", - зазначив Ніколенко.

Він також закликав Спартц "припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України".

"Українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки. Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі", – сказав Ніколенко.

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 8 липня, підписав новий пакет озброєнь для України на суму до $400 млн. Пакет буде включати чотири додаткові високомобільні артилерійські ракетні комплекси (HIMARS) та додаткові боєприпаси.

Нова допомога США покликана підтримати Україну, яка стикається з важким обстрілом російської артилерії.

Зараз ви читаєте новину «У Конгресі просять Байдена перевірити ймовірний зв'язок Єрмака із РФ. МЗС України різко відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути