Ексклюзиви
середа, 18 грудня 2013 08:55

Конгрес США може розглянути питання санкцій для України - Маккейн

Конгрес США може розглянути питання санкцій для України - Маккейн
Джон Маккейн Фото: dni.ru

Після поїздки до України сенатор від Арізони розповів "The Daily Beast", що Конгрес розгляне питання санкцій, якщо уряд застосує силу проти протестуючих.

Якщо українська влада спробує надалі застосувати силу проти мирних протестувальників, Конгрес США може розпочати процес запровадження санкцій проти країни, - заявив cенатор Джон Маккейн, який щойно повернувся з України, - повідомляє прес-служба "Батьківщини"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада пообіцяла американським сенаторам не застосовувати силу проти мітингувальників

"Санкції – це питання, яке, як ми заявляли, розгляне Конгрес", - зазначив Макейн у понеділок в інтерв'ю "The Daily Beast" після дводенного візиту до України, під час якого до нього приєднався Сенатор Кріс Мерфі. "Ми не погрожували санкціями, але ми обидва заявили, що санкції – варіант, якщо до протестувальників буде застосовано будь-яку жорстокість".

Конкретний зміст таких санкцій залишається незрозумілим, але українська влада "не повинна сумніватися, що будь-яке подальше насильство матиме наслідки", - сказав Маккейн.

Що стосується протестувальників, то Маккейн зазначив: "Їхній месидж полягає в тому, що вони хочуть бути в Європейському Союзі, але насправді це означає, що вони хочуть рівнятися на ЄС, а не Росію. Вони втомилися від корупції, яка наскрізь охопила уряд. Вони хочуть кращу владу".

 

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США може розглянути питання санкцій для України - Маккейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути