субота, 30 грудня 2017 08:50

Конфлікт Порошенка з Саакашвілі струсонув українське болото - політолог

Конфлікт Порошенка з Саакашвілі струсонув українське болото - політолог
Президент Петро Порошенко намагається виштовхати конфлікт із екс-губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі за рамки правового поля, - політолог Валентин Бушанський. Фото: korrespondent.net

Конфлікт між президентом петром Порошенком і колишнім главою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі корисний для країни.

Таку думку висловив політолог Валентин Бушанський в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Пам'ятаєте фразу за президентства Януковича "Всё будет Донбасс"? Якби не цей конфлікт, то ми могли б чітко сказати "Все буде Рошен". А так наше українське болото не заростає, відбуваються якісь процеси. Нині ситуація перебуває в правовому полі. Порошенко всіма способами намагається виштовхати її з нього, але не вдається", - сказав експерт.

Спрогнозувати результат конфлікту може лише психолог, додав Бушанський.

"Ми не знаємо, чи вийде в Саакашвілі реалізувати свій проект. Його проблема в тому, що, як і всякий харизматичний лідер, він вимагає від усіх дивитися йому в рот і віддавати честь без зайвих питань. На кого він зробить ставку? На молодих і слухняних? Чи на людей, які знають свою справу? Чи стане "Рух нових сил" партією, що зможе змінити ситуацію в Україні? Тут багато знаків питання", - констатував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі потрібен Порошенкові

11 грудня Печерський райсуд Києва відмовився на час розслідування відправити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ не підозрює Саакашвілі в організації державного перевороту за гроші олігарха-втікача Сергія Курченка.

Повний текст інтерв'ю з політологом Валентином Бушанським читайте в "Газеті по-українськи" від 29 грудня та на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт Порошенка з Саакашвілі струсонув українське болото - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути