Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2024 00:08

Концерн Rheinmetall розповів про обсяги допомоги Україні

Концерн Rheinmetall розповів про обсяги допомоги Україні
Rheinmetall розкрив обсяги військової допомоги Україні. Фото: Укрінформ

У німецькому машинобудівному та зброєбудівному концерні Rheinmetall розповіли, яку техніку планують передати Україні найближчим часом.

До кінця 2023 року було виготовлено і поставлено 40 тисяч з 300 тисяч боєприпасів калібру 35 мм для Gepard. Також було поставлено кілька десятків тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів, ще десятки тисяч обіцяють поставити в цьому році, йдеться на сайті концерну.

До кінця 2023 року Україна отримала понад 100 бойових машин піхоти Marder. Подальші поставки відбудуться у 2024 році.

Компанія також уклала контракт на постачання Україні 25 основних бойових танків Leopard 1A5, а також п'яти броньованих ремонтно-евакуаційних машин і двох навчальних Leopard 1. Поставка запланована на 2024 рік.

На замовлення урядів Нідерландів і Данії Rheinmetall постачає 14 Leopard 2A4. Два з них вже поставлені для підготовки українських збройних сил, решту передадуть в цьому році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Антанта? Чи маємо ми шанси створити власний оборонний союз

Наразі в Україні експлуатується близько 100 вантажівок виробництва Rheinmetall, нещодавно було поставлено ще 26 нових.

У Литві Rheinmetall має центр техобслуговування та ремонту, там також ремонтується техніка ЗСУ. У Румунії створили військовий центр техобслуговування і логістики. Також потужності з технічного обслуговування і ремонту є в Україні, персонал пройшов підготовку в Німеччині.

У співпраці з німецьким урядом Група підтримує мобільний польовий госпіталь і пункт меддопомоги в України. Влітку українським військовим передали польовий госпіталь "під ключ", українські військовослужбовці в Німеччині навчилися його експлуатувати.

Наприкінці року Rheinmetall передала Україні рятувальну станцію, ще одну передадуть в першому кварталі 2024 року

Україна вже отримала десять мобільних розвідувальних систем SurveilSPIRE. Вони можуть вести розвідку і боротися з ворожими дронами. Системи включають мобільні вежі спостереження з камерами денного і нічного бачення, автопілотовані міні-безпілотники і систему командування і управління.

18 жовтня Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" утворили спільне підприємство ТОВ "Рейнметал - Українська оборонна промисловість".

Воно буде проводити обслуговування та ремонт техніки, поставленої Україні партнерами. Крім того, там проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall.

Вже проводяться роботи з техобслуговування та ремонту військової техніки, на другому етапі планують виробляти бронетехніку, наприклад, бронетранспортери Fuchs/Fox, БМП Lynx та танки Panther.

Наразі Rheinmetall є єдиним оборонним підрядником, здатним постачати ЗСУ велику кількість нових боєприпасів середнього та великого калібру, включаючи 20-мм боєприпаси для БМП "Marder", 40-мм боєприпаси, а також 105-мм боєприпаси для танка "Leopard-1" і 120-мм для "Leopard-2".

Зараз ви читаєте новину «Концерн Rheinmetall розповів про обсяги допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути