Ексклюзиви
четвер, 12 березня 2009 11:26

Компромат на Портнова "сплив" у газеті друга Ющенка

Компромат на Портнова "сплив" у газеті друга Ющенка
Генпрокуратура розглядає як робочу версію про замовне вбивство прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, якому нібито вдалося знайти докази причетності до захоплення ринку "Озерка" низки високопосадовців, серед яких фігурувало й ім"я члена БЮТ Андрія Портнова.

Про це пише видання "Україна молода", головним редактором якої є товариш президента Віктора Ющенка Михайло Дорошенко.

"Найгучнішою справою, в якій фігурують відомі особи, може стати детальне розслідування рейдерської атаки на ринок "Озерка" в Дніпропетровську та загадкова смерть прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби", - пише видання.

"Рейдерський напад на "Озерку" пов"язують з інтересами групи "Приват", де свого часу був працевлаштований Андрій Портнов. Як виявилося, розслідуванням цієї справи активно займався Володимир Шуба, який у жовтні 2008 року загинув за нез"ясованих обставин", - додається у статті.

За інформацією джерела в правоохоронних органах, "Генпрокуратура як робочу розглядає версію про замовне вбивство прокурора, який мав намір оприлюднити гучні факти й дати хід справі".

"Нині причетні до справи можновладці застосовують усі можливі інструменти, аби відвести від себе підозру - на правоохоронців здійснюється безпрецедентний тиск, зникають матеріали слідства", - розповів співробітник Генпрокуратури.

"Складається враження, що вбивством Шуби хтось замів сліди. Наразі нам відомо, що атаки на ринок "Озерка" здійснювало угруповання Капітонова. А куратором, замовником і стратегом гучного нападу був саме Портнов", - додав він.

У своїй статті видання нагадує "послужний список молодого реформатора" Портнова: "Ім"я політика, якого Юлія Тимошенко свого часу похвалила за нахабність і "вміння досягати неможливого", неодноразово фігурувало в кримінальних справах".

"Наприклад, він проходив звинуваченим у справі про замах на вбивство ("справа Сахнацької"). Згодом подібне звинувачення йому було висунуто й у справі про вбивство у 2001 році голови Держкомісії з цінних паперів Анатолія Ромашка", - зазначається у статті.

"Окрім того, Портнова неодноразово звинувачували в організації численних рейдерських атак із метою заволодіння майном. А той факт, що Портнову до снаги використовувати у своїй діяльності далекі від закону методи, підтвердив Валерій Кочетов, представник Соцпартії у Вищому адміністративному суді", - додається у матеріалі.

"За його словами, у жовтні 2007 року Портнов особисто погрожував розправою, якщо соціалісти не відмовляться від розгляду численних порушень на останніх парламентських виборах", - пише "Україна молода".

"Мені зателефонував молодий чоловік, який назвався Андрієм Портновим. Він сказав, що якщо я вийду з судового процесу, то не станеться серцевий напад, і моя машина не постраждає", - заявив тоді Кочетов. Утім жодна з зазначених кримінальних справ так і не була доведена до кінця", - додає видання.

Раніше в ЗМІ з"явилася інформація про те, що Луценко"копає" під Портнова (нібито готується "злив" інформації відносно участі Портнова й Олійника у низці резонансних злочинів останніх років).

Як пише Сегодня, Луценко блокує призначення Андрія Портнова міністром юстиції, лобіюючи туди свою людину – члена "НУ-НС" Віктора Шемчука.

Проте в БЮТ не вірять у зраду Луценка. "Саме Портнов допоміг Луценку уникнути ордера на арешт після бійки з Черновецьким, тому він зараз міністр тільки завдяки Портнову. Але якщо Луценко виявиться невдячним, йому тоді точно кінець", - сказало джерело в БЮТ.

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Компромат на Портнова "сплив" у газеті друга Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути