Ексклюзиви
субота, 25 вересня 2010 13:08

Коморовський та Азаров у компанії 400 поляків вшанували жертв тоталітаризму

Коморовський та Азаров у компанії 400 поляків вшанували жертв тоталітаризму
Прем"єр-міністр України Микола Азаров зустрів у харківському аеропорту Президента Польщі Броніслава Коморовського, який прибув в Україні для участі в траурних заходах, пов"язаних з вшануванням пам"яті польських офіцерів, закатованих у в"язницях і таборах Харкова.

Як повідомили в Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ, Прем"єр-міністр України та Президент Польщі поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на місці, де знаходилася внутрішня в"язниця НКВС. Там були страчені польські офіцери.

Також квіти поклали члени сімей загиблих офіцерів.

У даний момент на Меморіалі жертвам тоталітаризму почалася траурна церемонія. На тій частині цвинтаря, де поховані радянські громадяни, пройшла православна служба.

На заході, крім Броніслава Коморовського та Миколи Азарова, присутні губернатор Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, в.о. мера Харкова Геннадій Кернес

Високопоставлені гості поклали квіти до православної стели, а потім перемістилися на католицьку частину цвинтаря, де поховані польські військовополонені. Тут пройде католицька меса.

Траурний молебень пройде за участю 400 членів сімей польських офіцерів, похованих на Меморіалі. Вони прибули в першу столицю на потязі "Варшава-Харків".

Объектив
Зараз ви читаєте новину «Коморовський та Азаров у компанії 400 поляків вшанували жертв тоталітаризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути