вівторок, 05 лютого 2013 21:50

Комуністи піаряться на темі смертної кари - політолог

Комуністи піаряться на темі смертної кари - політолог
Володимир Фесенко Фото: glavcom.ua

Пропозиція комуністів ввести в Україні смертну кару є партійним піаром. Таку думку на прес-конференції висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Ця пропозиція комуністів - тільки партійний піар. Вони грають на дуже популярній темі. Це піар на якихось комплексах, забобонах, популярних ідей громадських думок. Тому що є маніяки, серійні вбивці, які завжди хвилюють громадську думку, щодо яких вимагають встановити смертну кару", - зазначив він.

За його словами, введення смертної кари може створити проблеми на шляху євроінтеграції.

"Треба бачити зовнішньополітичні інтереси. Якщо, не дай Бог, ця тема стане предметом законодавчого розгляду, буде ухвалено якесь рішення на цю тему, це теж стане одним з серйозних перешкод на шляху європейської інтеграції. Тому що в Європі це один із критеріїв. Серед європейських цінностей є цінність життя. Це один з головних критеріїв і ми пішли на скасування смертної кари для того, щоб стати членом Ради Європи. І зараз це - одна з головних умов нашої європейської інтеграції. Якщо ми зробимо крок назад, ми просто створимо собі нову серйозну проблему в європейській інтеграції", - додав експерт.

Нагадаємо, 30 січня, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, який пропонує запровадити смертну кару як вид покарання. Законопроект № 2128 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо введення смертної кари як виду покарання)" ініціювали народні депутати (КПУ) Петро Симоненко, Ігор Алексєєв та Ігор Калетник.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи піаряться на темі смертної кари - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути