середа, 03 квітня 2013 19:19

Комітет з охорони здоров'я ВР не запросив на розгляд законопроекту ані його авторів, ані громадськість

Комітет з охорони здоров'я ВР не запросив на розгляд законопроекту ані його авторів, ані громадськість
Віктор Чумак Фото: intv.ua

Комітет з охорони здоров'я ВР України не запросив на розгляд проекту щодо скасування дії Закону України про ліцензування імпортних ліків, ані його авторів, ані представників громадськості.

Про це заявили представники громадських організацій.

"Ми обурені відмовою пускати нас на комітет, де розглядатиметься питання ліків, від яких залежить життя пацієнтів, – стверджує Ольга Стефанишина з пацієнтської організації ЮКАБ. – Людям, які є ключовою аудиторією цього Закону, було відмовлено в присутності. Голова секретаріату особисто передзвонив мені і сказав, що нас не пустять на засідання".

Один із авторів законопроекту народний депутат від "УДАРу" Віктор Чумак у коментарі розповів, що дійсно, запрошення йому від комітету не приходило.

"Нас точно не запрошували, бо якби запрошували — то точно з нас там хтось був - або я, або Леся Оробець (одна з авторів законопроекту — ред.). Хоча у нас всі комітети проходять в один час. Якщо ж не запросили нікого, то, дійсно, дуже шкода, що так зробили. Певно, завтра ми спитаємо у голови комітету, чому так вчинили", - прокоментував він.

Нардеп також зауважив, що запрошення авторів законопроекту, який розглядає той чи інший комітет, є звичною практикою.

Водночас, він запевнив, що це питання, ліцензування іноземних ліків, є досить вразливим і "легкого" ухвалення його у парламенті точно не буде.

"Буде дуже серйозна протидія. І вона і не могла не бути. Бо це суттєвий перерозподіл ринку ліків. Тому сподіватися, що законопроект пройде у сесійній залі легко, не варто. Буде дуже серйозна дискусія, але до цього треба готуватися", - наголосив Чумак.

Нардеп додав: "Ви ж бачите, яка на сьогоднішній день ситуація в Раді, коли ніхто не має абсолютної більшості і терези хитаються туди-сюди. Тому треба готуватися, треба збирати голоси під цей законопроект".

Говорячи про те, коли саме Верховна Рада може розглянути цей законопроект, Чумак запевнив, що не раніше наступного пленарного тижня.

"Але якщо ми не встигнемо розглянути законопроекти, які стоять у цьому пленарному тижні, то всі вони перенесуться на наступний пленарний тиждень і це питання буде відтягуватися", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Комітет з охорони здоров'я ВР не запросив на розгляд законопроекту ані його авторів, ані громадськість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути