понеділок, 03 листопада 2014 17:27

Комбати планують створити в Раді міжфракційне об'єднання військових

Комбати планують створити в Раді міжфракційне об'єднання військових
Юрій Береза. Фото: dnpr.com.ua

Командири добровольчих батальйонів, які, за попередніми результатами минулих 26 жовтня позачергових парламентських виборів, проходять до Верховної Ради, планують створити міжфракційне об'єднання військових і людей, що брали активну участь в АТО.

Про це заявив на прес-конференції в понеділок в Києві командир батальйону "Дніпро-1", кандидат у народні депутати за списком партії "Народний фронт" Юрій Береза​​.

"В Раді ми маємо намір створити міжфракційне об'єднання військових", - сказав він.

Він зазначив, що до цього об'єднання можуть також ввійти люди, які внесли істотний вклад у проведення антитерористичної операції на сході України.

Командир батальйону "Дніпро-1" заявляє, що комбати будуть активно брати участь у роботі парламенту, але в разі загострення ситуації на сході країни він вважає виправданим їх присутність передусім у зоні проведення АТО.

В цьому його підтримали інші учасники прес-конференції - командир батальйону "Миротворець", кандидат в депутати за списком "Народного фронту" Андрій Тетерук і командир батальйону "Донбас", кандидат в депутати за списком "Об'єднання "Самопоміч" Семен Семенченко.

Береза ​​також заявив, що комбати повинні не дати можливість тим людям, які голосували за так звані "диктаторські закони" 16 січня і знову обрані до Верховної Ради, прийняти присягу в новому парламенті. При цьому Семенченко зазначив, що комбати не йдуть в парламент, щоб вирішувати в ньому будь-які питання з застосуванням сили.

Зараз ви читаєте новину «Комбати планують створити в Раді міжфракційне об'єднання військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути