четвер, 16 березня 2023 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Командувач Повітряних сил ЗСУ звернувся до НАТО

Командувач Повітряних сил ЗСУ звернувся до НАТО
Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук закликав НАТО створити авіаційну коаліцію. Фото: eastnews.ua

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук віртуально взяв участь у симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО.

Він коротко повідомив про актуальну обстановку на основних напрямках бойових дій. Наголосив на необхідності передачі Україні систем ППО та літаків, передають Повітряні сили ЗСУ.

"Панове командувачі, радий сьогодні взяти участь у цій нараді та подякувати усім за підтримку України в цей непростий час. Разом з тим, звертаюсь до вас із проханням, наростити зусилля щодо надання Повітряним Силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління, які здатні ефективно захистити нашу державу від повітряних терористичних атак Росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам, для звільнення та деокупації українських територій", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували бажання Польщі передати Україні МіГ-29

Командувач пояснив, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти швидкому отриманню західних багатоцільових літаків. У цій справі прикладом є танкова коаліція.

"Хотів би отримати вашу підтримку та закликаю створити авіаційну коаліцію під гаслом "Перемога на землі – кується в небі!" – додав Олещук.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна готова протягом 4-6 тижнів передати Україні свої винищувачі МіГ-29.

У Великій Британії пропонують передати іншим країнам Альянсу винищувачі RAF Typhoon, аби заохотити надати Україні бойову авіацію.

НАТО може надати Україні сучасні бойові літаки для самозахисту, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Командувач Повітряних сил ЗСУ звернувся до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути