вівторок, 21 травня 2019 23:39

Команда Зеленського готує закон про вибори

Команда Зеленського готує закон про вибори
22 травня пройде екстрене засідання Верховної Ради. Фото: Уніан

Законопроект про внесення змін до закону про вибори народних депутатів може бути внесений як невідкладний.

Текст законопроекту буде готовий о 7:00 22 травня, заявив новопризначений глава Адміністрації президента Андрій Богдан в ефірі "112 Україна".

"Цей законопроект схвалюється міжнародним співтовариством і зараз він допрацьовується спільно з працівниками Верховної ради і АП. Десь о 7:00 ранку у нас вже буде текст. Ми будемо узгоджувати з головою ВР шлях його представлення: як невідкладний від президента, або, можливо , підписаний усіма лідерами фракцій і внесений на розгляд парламенту завтра вранці ", - заявив Богдан.

"Чи будуть голоси під цей законопроект велике питання, однак у нас є оптимізм. Є проблеми з явкою, і є проблеми з думкою мажоритарних депутатів, які хочуть обиратися по своїх округах. Вони не завжди керуватимуться думкою лідерів фракцій або лідерів партій. Зміни в чинний закон за спільною згодою голів фракцій і чинного президента стосуватимуться саме виключення з тексту закону норм, що регламентують мажоритарну систему в однопартійну ... і норму закону, яка зменшує прохідний бар'єр до 3%. Це компроміс, який досягнуто ", - додав Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Національний Корпус": сепаратистам не місце у Верховній Раді

Нагадаємо, сьогодні Андрій Парубій підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 22 травня.

Зараз ви читаєте новину «Команда Зеленського готує закон про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути