четвер, 11 березня 2010 18:06

Команда Януковича ввімкнула "програму дурака"

Команда Януковича ввімкнула "програму дурака"

Письменниця Оксана Забужко вважає призначення Дмитра Табачника міністром освіти та науки поверненням до сумного минулого.

Про це вона заявила Gazeta.ua, коментуючи обрання нового уряду.

"Освіта в Україні в такому стані, на такому нижчеплінтусному рівні, що і десяток табачників гірше їй уже не зроблять", - вважає Забужко.

За її словами, якщо ширше дивитися на речі, то команда Януковичу ввімкнула "програму дурака" - не розуміють, що роблять.

"Не розуміють, на скільки її (нової команди – ред.) призначення в уряд є витягуванням на світ Божий давно прогнилого політично-менеджерського нафталіну і неадеквату, обтрушування його і встановлення у вертикаль влади у стилі кучмівських часів. Вони відкручують наш годинник назад", - наголосила письменниця.

Забужко припустила, що в гуманітарній сфері може повторитися 2004-й рік, коли "українська книжка тотально рухнула після запровадження азаровського податку на українське книгодрукування".

"Брати Капранови тоді під Кабміном зібрали на акцію видавців і письменників. Спалювали свої книжки і рукописи. На вогнищі смажили шашлики тодішнім прем"єр-міністрові Вікторові Януковичу і першому віце-прем"єру Миколі Азарову із запитанням, коли вони нарешті нажеруться. Так ні, тоді їм потрібні були гроші на вибори, і ні закриття видавництв, ані спустошення книгарень, ані підвищення цін на книжки їх не зупинило. Книговидання їх цікавить лише тоді, коли йдеться про розпихання по бібліотеках якихось своїх колекцій, як це робив той же Дмитро Табачник іще гуманітарним віце-прем"єром", - обурилась Забужко.

Зараз ви читаєте новину «Команда Януковича ввімкнула "програму дурака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

637

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути