Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2020 21:14

Коломойський пішов на шантаж країни

Коломойський пішов на шантаж країни
Коломойський лякає не поверненням банку, а штучною економічною кризою, каже журналіст. Фото: Reuters

Олігарх Ігор Коломойський займається шантажем країни.

Про це Gazeta.ua сказав журналіст Олекса Шалайський.

"Закон про банки блокують. Ситуація виглядає, як цирк на дроті.

У цивілізованому світі є політична відповідальність. Коли політики б подібне робили, то їхня партія більше в житті нікуди б не пройшла. Був би великий розголос у ЗМІ. А в нас сміються: ну це ж Коломойський, всім все зрозуміло.

Після такої кількості правок до закону про землю парламенту вже треба було вводити до регламенту запобіжники. Не може один депутат запропонувати більше 15 адекватних правок. А тут навіть не зрозуміло, як вони фізично це зробили. Однозначно сиділа якась група під керівництвом юристів і клепали. А депутат потім просто підписався, сам не знаючи що вніс.

Сиділа якась група під керівництвом юристів і клепали правки

Якщо Верховну Раду паралізують і закону не буде, то Коломойський може через суд повернути собі Приватбанк. Часу на це з'явиться багато. Може бути прецедент. З'явиться Бахматюк зі своєю "фінансовою ініціативою" . Так олігархи лякатимуть владу, що виграють у судах.

Суть навіть не у повертанні. Недаремно Коломойський сказав, що йому банк не потрібен.

Якщо суд поверне йому банк, то держава забере всі свої гроші, які туди вклала. Тоді банк зразу тріскає із рахунками, які в ньому лежать. Результатом буде неймовірна банківська криза, мало не дефолт.

Коломойський лякає не поверненням банку, а штучною економічною кризою. Тому вже починає торгуватися. Якщо у двох словах – шантажує країну. І держава, щоб убезпечитися від цього шантажиста, хоче забрати з його рук зброю цим законом. А група найманців шантажиста цього не дає робити.

Зеленський почав дистанціюватися від олігарха

У наступні півроку після обрання Зеленський почав дистанціюватися від Коломойського. Цілком ймовірно, що зараз той грає проти президента. Коломойський може не брати грішми. Може сказати: давай мої адвокати програють суди чи відкличуть позови, а ти забезпечиш хороше життя Укрнафти. Такі речі, які країна навіть не помітить.

Поки держава сама не розбереться в цій історії, МВФ не буде робити ніяких кроків", - каже Олекса Шалайський.

Народні депутати подали 16 381 поправку до законопроєкту про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого просить від України МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський пішов на шантаж країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути