четвер, 23 січня 2020 14:11

Колишнім нардепу й урядовцю інкримінують розкрадання на 54 млн грн - ЗМІ

Колишнім нардепу й урядовцю інкримінують розкрадання на 54 млн грн - ЗМІ
Наталія Бернацька після уряду працювала секретарем ЦВК. Фото: УНІАН

В Офісі генерального прокурора підписали підозри екснардепу Георгію Логвинському і колишній першій заступниці міністра юстиції Наталії Бернацькій. Їм інкримінують крадіжку з держбюджету 54 млн грн.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

За інформацією Національного антикорупційного бюро, у 2015-16 роках Логвинський з подільниками за допомогою топпосадовців Мін'юсту нібито вкрав у держави 54 млн грн. Для реалізації схеми також ввели в оману Європейський суд із прав людини.

Усього, за даними слідства, до злочинної схеми нібито причетні шість осіб: Логвинський, Бернацька, колишній урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ та троє технічних виконавців і пособників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябошапка відкрив справу проти нардепа Киви

Йдеться про так звану справу "Золотого мандарина". У ній НАБУ розслідує можливе зловживання владою посадовцями Мінюсту та розтрату. Кошти виводились через компанію "Золотий мандарин ойл", яку пов'язують з Логвинським. Компанія мала спір із Київенерго, запропонувала його мирне врегулювання.

За даними слідства, урядовий уповноважений, "діючи за попередньою змовою із службовими особами Міністерства юстиції, представниками юридичних осіб приватного права, достовірно знаючи про розмір реальної заборгованості ПАТ "Київенерго" перед ТОВ "Золотий мандарин ойл", всупереч інтересам служби" одноосібно від імені уряду пообіцяв виплатити приватній фірмі борг.

У зв'язку з "мирним урегулюванням спору" ЄСПЛ зняв справу з розгляду і зобов'язав Україну заплатити "Золотому мандарину". Компанія отримала понад 54 млн грн.

У Мін'юсті стверджують, що виплатили гроші за рішенням Європейського суду і зробили це законно.

"Золотий мандарин" використав гроші не для погашення своєї 700-мільйонної заборгованості перед Родовід Банком і не для своєї господарської діяльності. А нібито перевів на рахунки пов'язаних фізичних осіб та, ймовірно, фіктивних фірм.

Георгій Логвинський був народним депутатом восьмого скликання. Пройшов до парламенту на позачергових виборах 2014 року. Був 37-м у списку "Народного фронту".

Наталія Бернацька з 2015-го по 2018 рік була заступником міністра юстиції в урядах Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана. Потім працювала секретарем ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Колишнім нардепу й урядовцю інкримінують розкрадання на 54 млн грн - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути