вівторок, 12 березня 2019 15:19

Колишній резиденції Януковича шукають управителя

Колишній резиденції Януковича шукають управителя
Управитель в "Межигір'ї" має займатися музеєм корупції.

Нацагентство з розшуку активів вирішило спростити умови конкурсу з відбору управителя резиденцією колишнього президента Віктора Януковича "Межигір'я". Про це повідомив голова відомства Антон Янчук.

"Щоб мотивувати бізнес активніше брати участь у конкурсі з відбору управителя "Межигір'ям", АРМА вирішило спростити конкурсні умови та оголосити новий конкурс", – сказав він, пише "Українська правда"

Очільник агентства пояснив, що раніше на конкурс виставляли рухоме і нерухоме майно, тепер управителю пропонують також корпоративні права фірми "Танталіт", якій належить більшість об'єктів на території резиденції.

"Контроль над корпоративними правами ТОВ "Танталіт" спростить управління нерухомим та рухомим майном на території "Межигір'я", – каже Янчук.

Крім того, першочерговою метою є збереження майна резиденції. Тому новий конкурс не зобов'язує претендентів прогнозувати прибутки. Водночас, акцент має бути зроблений на якості управління.

"Ми встановили вимогу, що програма управління має включати те, як управитель бачить роботу в "Межигір'ї" музею корупції. Зрештою, ми додали умову про публічність конкурсу. Всі подані документи учасників можуть проходити публічне обговорення, в тому числі, за участі ЗМІ", – сказав голова агентства.

В АРМА також обіцяють надати більше інформації про активи, які мають передати в управління.

Строк для подання документів становить 30 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: "Мене кинули, як лоха"

"Межигір'я" - колишня резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району на Київщині. До 2007 року комплекс був у державній власності. Потім Мінприроди передало його товариству "Танталіт", яке очолював "регіонал" Павло Литовченко.

У лютому 2014 року Верховна Рада прийняла постанову про передачу "Межигір'я" у державну власність.

Зараз ви читаєте новину «Колишній резиденції Януковича шукають управителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути