середа, 31 жовтня 2012 17:24

Колишній округ Віктора Лозинського підтвердив статус центру виборчих фальсифікацій

На 101-му окрузі у Кіровоградський області, в народі більш відомому, як округ Лозинського, відсоток оброблених протоколів за даними ЦВК на 9-у годину 31.10.12 р. складає 55,17% і є найнижчим по Україні. Основна боротьба точиться між трьома кандидатами: Віталієм Грушевським (Партія регіонів), Олександром Чорноіваненко (Батьківщина) та Людмилою Супрун (самовисування).

За словами Людмили Супрун, 101-й округ як і в 2004 році, підтвердив свій статус центру виборчих фальсифікацій. Окружна виборча комісія на порушення вимоги ст.94 Закону "Про вибори народних депутатів" розпочала свою роботу майже на годину пізніше. Через 30 хв. після початку засідання незаконно оголосила перерву в роботі, при цьому офіційно було заявлено про отриману з ЦВК телеграму щодо заборони подальшого проведення засідання. Все це розпочалося після оприлюднення у програмі "Шустер Live" після 21.00 результатів екзит-полу по 101-му виборчому округу, за якими Людмила Супрун набрала 36,3%, кандидат від "Батьківщини" Олександр Чорноіваненко – 13,7%, а кандидат від влади Віталій Грушевський посів третє місце і набрав 11,3%,  кандидат від Політичної партії "Удар" Олег Діденко – 10,9".

"Вже четверту добу окружком не може прийняти протоколи від дільниць. Ми все очікували, але до такого рівня свавілля відверто не були готові. Невстановлені особи вже четвертий день поспіль виносять і заносять з окружної комісії якісь невідомі коробки. В день голосування на дільницях відбувалося відключення електроенергії. Під час цих відключень вкидалися бюлетені за провладного кандидата, ми це зафіксували на відео, це бачили міжнародні спостерігачі і готові про це свідчити", – заявила Людмила Супрун.

"Основна боротьба розвернулася між мною та Чорноіваненком від Батьківщини. А десь після першої ночі (з неділі на понеділок) виявилося, що ми далеко позаду, а лідер – провладний кандидат. В даний час окружна виборча комісія знову відмінила засідання, мотивуючи таке рішення тим, що згорів сервер."

За словами Людмили Супрун, зараз вже пізно перераховувати голоси, адже всі коробки з бюлетенями, які привозили з дільниць в ОВК, були відкриті і перепаковувалися на місці біля ОВК.

Всі ці дії вчинялись і продовжують вчинятися, не дивлячись на їх кримінальний характер та фактичний рівень підтримки виборців, заради одного – перемоги провладного кандидата Віталія Грушевського.  Про це свідчить попередній підрахунок голосів, в основу якого лягли сфальсифіковані протоколи по третині дільниць 101 округу, де Віталій Грушевський має – 28,38 %, Олександр Чорноіваненко – 20,20 %, Людмила Супрун – 19,63%, Олег Діденко – 9,41%.

"Я вимагаю від влади призначити перевибори по 101-му округу і прошу лідерів об'єднаної опозиції, комуністів, "Удару" та "Свободи"  підтримати таке рішення та зробити з цього приводу відповідні заяви.

Прошу керівників міжнародних місій спостерігачів за виборами  приїхати сюди і побачити все на власні очі. Прошу засоби масової інформації направити об'єктиви на цей округ. Хай перевибори стануть прецедентом, а винні – все ж-таки сядуть до в'язниці. Ось це і буде тестом на демократичність сьогоднішньої влади", - заявила Людмила Супрун.

 

Зараз ви читаєте новину «Колишній округ Віктора Лозинського підтвердив статус центру виборчих фальсифікацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути