пʼятниця, 27 липня 2018 10:51

Колишні "регіонали" виявилися найбільшими пустомелями в Раді

Колишні "регіонали" виявилися найбільшими пустомелями в Раді
Колишні "регіонали" не голосують за антикорупційні закони і не називають Росію агресором. Фото: УНІАН

"Опозиційний блок" має найменший показник виконання передвиборчої програми серед шести парламентських фракцій.

Про це повідомляють журналісти Bihus.Info

Наразі частково реалізовані лише 50% положень. Причина - колишні "регіонали" частіше за інших не підтримують закони, які відповідають програмним зобов'язанням.

У своїй передвиборчій програмі "Опоблок" обіцяв "викоренити корупцію" та "ліквідувати тендерну мафію в країні". Однак надалі не підтримав цілу низку ключових законопроектів для боротьби з корупцією, зокрема й на тендерах.

Фракція не дала жодного голосу за закон про нові правила державних закупівель і запуск системи електронних торгів ProZorro.

Нуль голосів отримали закони, які регулюють діяльність нових антикорупційних органів: Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро та Нацагентства з питань запобігання корупції, а також про спецконфіскацію.

Закон про Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, підтримав лише один "опоблоківець" - Андрій Кісельов.

Попри обіцянку "забезпечити доступність адміністративних послуг, захистити бізнес від бюрократичного свавілля", фракція "Опоблоку" не дала жодного голосу за закон щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції) у другому читанні.

А також повністю провалила голосування за закон про підвищення пенсій і держбюджети на 2015-2018 рр., хоча обіцяла в програмі "провести індексацію зарплат і пенсій".

Крім того, у 2014-му "Опозиційний блок" обіцяв "забезпечити реінтеграцію Донбасу", але коли в парламенті приймався відповідний закон, голосував "проти". Закон називає Росію агресором та окупантом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кнопкодавство, ігри у "ферму", бійка: чим запам'яталася Рада перед виходом на канікули

Українці обрали Верховну Раду восьмого скликання на позачергових виборах 26 жовтня 2014-го. До парламенту пройшли: "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозицій­ний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина". У Раді працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій і 198 - в одномандатних округах.

Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Колишні "регіонали" виявилися найбільшими пустомелями в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути